to pap or not to pap-vervolg

Intussen zijn we zo’n 2 weken met papjes aan het experimenteren.
Ilah heeft al met enkele smaken kunnen kennismaken en de ene keer is het duidelijk veel lekkerder dan de andere keer.
Ze is begonnen met wortelpureetje en langzaam maar zeker begon ze door te hebben wat de bedoeling was. Na 5 dagen speelde ze zo’n 50 grammetjes binnen op heel korte tijd.
Na de worteltjes was het de beurt aan brocollipureetje. Maar dat was duidelijk veel minder.. de eerste keer wilde ze nog proeven maar de 2de dag liet ze duidelijk weten dat het niet moest voor haar. Een huilbui later besliste mama dat we dan maar iets anders zouden proberen en dat werd bloemkoolpureetje. Dat was alweer even wennen de eerste dag, maar na een dag of 2 werden opnieuw ongeveer zo’n 50 grammetjes binnengewerkt.
Dan maar eens proberen of ze tomaatjes lust? Ja hoor, ook deze papjes ginnen behoorlijk binnen, maar ze bleef weer steken op 50 grammetjes.
Vandaag heb ik haar nog eens wortelpapje voorgeschoteld, het blijkt haar favoriet te zijn want zonder al te veel problemen gingen de lepeltjes naar binnen.
Ze laat weten wanneer ze er genoeg van heeft, dan slikt ze niet meer maar duwt ze de pap weer naar buiten en houdt ze zelfs haar lipjes stijf op elkaar. De volharder zal misschien nog een beetje pap naar binnen krijgen, maar dan begint ze te brabbelen en vliegt alles in het rond of pakt ze naar het lepeltje om deze keer echt niet meer los te laten.

Ze heeft dus door hoe de lepeltjes werken, lust wel pap (met een klein beetje melkje in verwerkt) maar blijft voorlopig steken op zo’n 50 grammetjes.
Volgens Kind&Gezin zou ze toch aan zo’n 150gram moeten komen, maar dat zal niet voor meteen zijn en volgens haar dokter tot zo’n 200 gram, maar dat lijkt oma ook heel veel te zijn. Ik zal al blij zijn als we aan 100gram komen.
Morgen staat er courgettepuree op de menu, en vanavond wordt de voorraad weer aangevuld met knolselderpuree. In principe zijn m’n voorraadjes maar voor een dag of 2, vermits ze nu maar 1 portie binnenwerkt duurt het veel langer.  Misschien krijgt ze er op een dag toch niet genoeg van en komt ze toch aan haar grammetjes? Voorlopig wil ze wel nog een flesje meteen na haar papje maar daar eet ze niet zoveel meer van, het lijkt meer en meer voor de vorm te zijn maar zolang ze niet voldoende pap eet krijgt ze dit er nog bij.

Ik vraag me af of ze in de opvang ook zoveel geduld hebben met de papjes, als ze er al de tijd voor kunnen nemen.. tegen dan zal Ilah ook al aan de fruitpapjes zitten.
Voorlopig nog geen zorgen om maken, we hebben nog anderhalve maand om het haar bij te brengen.

Posted by: Mama Beer | 04-01-2008 | 01:04 PM
Posted in: mama beer | mik, mak en mon

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats