Clara!

Een nieuw vriendinnetje voor Ilah is geboren!

Zaterdag 22 maart werd Clara geboren en samen zullen ze ongetwijfeld de kinderopvang van de Vlaamse Overheid onveilig maken.. over enkele jaren.
Ilan
zal nog zware momenten tegemoet gaan. 😉

Dikke proficiat aan Ellen en Dries!

clara.JPG

Posted by: Mama Beer | 03-26-2008 | 12:03 PM
Posted in: mama beer | Comments (0)

yuk!

Mama heeft me 2 dagen brocollipapje gegeven.. vandaag was het de beurt aan bloemkool en ja hoor! Lekkerrrrr… meer van datte mama en weg met de yukbrocolli!

Posted by: Mama Beer | 03-25-2008 | 05:03 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

Mama is een wijf!

Deze week kleurt mama’s blog heerlijk roze.. net zoals vele van mijn kleertjes!

ww_banner_500×150.gif

Posted by: Mama Beer | 03-24-2008 | 10:03 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

Vrolijk Pasen!

Iedereen een fijn Paasweekend gewenst!

Ik ben weer het verwend nestje van dienst. Eerst kwamen oma en opa langs met een speelboekje (maar ik moet nog even wachten tot ik 6 maanden ben om ermee te spelen) en ze hadden ook kleurrijke kleertjes mee die alvast mooi weer aankondigen. Ook nog enkele spulletjes voor als ik al veel groter ben en de herfst er weer aankomt.

Even later belde ook peter Stoffel aan, die had ook een pakje mee voor mij met ook heel leuke kleertjes voor als ik ietsjepietsje groter ben (Girls Rock!) .

Papa had ook al een kleedje voor mij gekocht op de markt en mama heeft leuke slofjes gekocht.. die zou ik normaal gezien niet van m’n voetjes mogen krijgen maar ja, je kent mij. 😀

De paashaas heeft voor papa ook wat chocolade eitjes achtergelaten en mama? Die heeft op de markt een emmer (!) bloemetjes gekregen van papa (voor 5 eurootjes) en ze heeft er 3 mooie boeketjes van gemaakt. Nu staan in de living, eetkamer én keuken mooie bloemetjes.

ps. Ondanks alle cadeautjes heb ik vandaag toch weer m’n brocollipapje al 2 keer geweigerd.. mama wordt er een beetje moedeloos van en papa probeert me om te toveren in een groen monstertje, maar ik geef niet toe!

pasen1.jpg

 

Posted by: Mama Beer | 03-23-2008 | 04:03 PM
Posted in: Kleine beer | mik, mak en mon | Comments (0)

brocolliiii!

Vandaag zijn we begonnen met brocollipapjes en dat geeft al eens een ander zicht.
De ene dag tegen de andere gaat het al wat beter en zien we de bodem van het potje, maar op de dagen dat het ‘s middags niet wil proberen we het ‘s avonds opnieuw.
Vanmiddag mocht Ilah dus voor de alleereerste keer brocolli proeven, na 6 dagen worteltjespuree en ja, dat was wel iets anders… nu zag alles groen in plaats van orange en werden we opnieuw op een huilconcertje getrakteerd, net zoals bij haar eerste wortelpapje.
We willen haar geen trauma aandoen en dus dringen we ook niet aan bij zo’n huilmoment, ze had tenminste geproefd en gesmaakt.
Net na ons avondeten besloot ik het nog eens te proberen. Ilah was bijna toe aan haar laatste maaltijd van de dag en misschien wilde ze nog wel even proeven van haar groen papje.
Wat een contrast met de middag! Ik moest me haasten om de laatste beetjes uit haar kommetje te schrapen.. het kon niet snel genoeg gaan… Ze heeft dus zowat 50 grammetjes binnengespeeld, en nog een flink flesje er achteraan gegooid..
Het poetswerk was voor de papa en met verse propere kleertjes lag ze even later in haar bedje..
Benieuwd of ze morgen nog de smaak te pakken heeft..

pict5456.JPG (The Joker) joker.jpg

pict5479.JPG (The Grinch) grinch.jpg

Posted by: Mama Beer | 03-23-2008 | 12:03 AM
Posted in: mama beer | Comments (0)

to pap or not to pap

Owow.. veel geduld gevraagd!
Gisteren ging het al ‘n beetje met het papje van Ilah, maar vandaag was even een off-day. Wenen tot traantjes toe.. en als er al wat papje in haar mondje verdween kwam dat even snel weer naar buiten. Ik vind het nogal vroeg om met lippenstift te beginnen, en orange is nu eenmaal ook niet in de mode dus mondje proper maken en opnieuw proberen.

Het mag wel duidelijk zijn dat haar voorkeur nog naar flesjes uitgaat, maar ze zal toch eens moeten leren papjes eten.
De flesjesvoeding had ze ook meteen vast, dit beloofd niet zo makkelijk te worden… bovendien komt ze een uurtje later alweer om eten vragen, en dan denk ik: je had maar meer pap moeten eten toen het voor je stond. Maar dat mag niet luidop gezegd worden zeker?

Ik snap niet hoe sommige ouders hun kleintje zo snel zulke hoeveelheden (tot 100-150gr) pap doen eten.. hier zal het een werkje van lange adem worden (en hou die adem best niet in).
Van de kinderarts hebben we niets meegekregen behalve de mededeling 1/3de patatjes en 2/3de groentjes met een beetje olijf- of becelolie en dit moet een voeding vervangen dus ongeveer zo’n 200gr.

Ik zit om tips verlegen, hoe krijg ik Ilah zover dat ze toch papje tot zich neemt, en dat ik haar tot zulke hoeveelheden krijg zonder er uren over te doen. Hoe krijg ik haar zover dat ze niet om melkje schreeuwt terwijl er lekker papje voor haar staat. En hoe zorg ik ervoor dat ze een uur later niet weer volop roept wegens honger (sinds de papjes vraagt ze een flesje meer! hoewel ze na het weinige papje nog melk bijkrijgt)

Nochthans kijkt ze altijd vol bewondering naar ons terwijl we aan het eten zijn.. maar is ze dan nog net niet nieuwschierig genoeg om het zelf te proberen?
Mama en papa gaan het lekkere wortelpureetje nog zelf moeten opeten..

Posted by: Mama Beer | 03-19-2008 | 03:03 PM
Posted in: mama beer | mik, mak en mon | Comments (1)

papje

Vandaag was het de grote papjesdag. Jurgen stond al klaar met het fototoestel terwijl ik met een lepeltje in de aanslag Ilah’s eerste papje zou geven.
Met de babycook had ik wortelpureetje gemaakt en nu was het afwachten of ons meisje dit zou lusten. In de keuken had ze alleszins met veel belangstelling gevolgd wat we aan het prepareren waren…

Het eerste lepeltje werd nog enigszins aanvaard en het beetje puree dat ze van het lepeltje had “gezogen” bleef ook nog eens in haar mondje. Maar blijkbaar vond ze het niet zo lekker als wij en een tweede lepeltje werd onthaald met een huilbui waar geen einde aan leek te komen. Een beetje sussen en niet aandringen en ineens ging dat mondje wagenwijd open met het lepeltje in de buurt… ook nu weer leek het niet helemaal naar de goesting maar ze spuugde de gepureerde worteltjes tenminste niet in het rond.

Ik wilde niet aandringen en uiteindelijk heeft ze toch een beetje de smaak geproefd. Het flesje melk achteraf was meer dan welkom en vertrouwd.

Ik denk dat het eigenlijk niet echt volgens de regels is (maar wie heeft die ook gemaakt?) maar tijdens haar eerste namiddagvoeding hebben we opnieuw haar wortelpureetje bovengehaald. Zoals dat hoort werd dat een hele knoeiboel, maar een beetje verdund met melk uit haar flesje ging het al beter binnen. Het leek bij momenten zelfs dat ze doorhad hoe ze alles naar binnen moest werken, in plaats van naar buiten. Ze heeft uiteindelijk toch 2 ferme lepeltjes binnengespeeld en dat samen met haar flesje getuigde van een flinke eetlust.
Nadien volgde een badje voor Ilah en propere kleertjes, en papa en mama gaan ook maar onder de douche…

Geduld is een schone deugd…
Morgenmiddag staat er opnieuw wortelpureetje op de menu!

pict5422.JPG

pict5425.JPG

Posted by: Mama Beer | 03-16-2008 | 03:03 PM
Posted in: mama beer | mik, mak en mon | Comments (0)

onthaalmoeder gevraagd!

Wat een klucht!

Zowat een jaar geleden gingen we voor het eerst naar Kind & Gezin om te laten weten dat we een onthaalmoeder zochten in Aalst. “Ruim op tijd” kregen we toen te horen, nu ja, dat is dan ter compensatie van de steden waar je tegenwoordig 2 jaar op voorhand moet gaan reserveren..
In september ging er een nieuwe onthaalmoeder beginnen op pakweg zo’n 300 meter van ons deur. Ideaal! Te voet tot daar en een grote gemeenschappelijke tuin, oudere kindjes bij de buren… en een toffe madam die het helemaal zag zitten.
Blij dat we waren met onze onthaalmoeder en iedereen mocht het weten.. tot half oktober het onverwachte nieuws kwam. Brigitta zat plots en voor iedereen totaal onverwacht in een scheiding verwikkeld en haar man wilde het huis verkopen (weg huis=weg onthaalmoeder) maar K&G had al een oplossing voor ons: Nicky, jonge moeder en onthaalmoeder in de buurt van Jurgen’s ouders.
Onze chaotische ochtenden zouden door Ilah zowieso moeten veranderen (lees: georganiseerder worden) eens ik terug aan het werk zou gaan, maar nu moesten we er een autorit bijtellen, recht door het centrum nog wel, of langs een ring waar het fenomeen fille niet onbekend is. Vermits het niet de bedoeling is om haar gewoon te droppen moet je toch wel je tijd rekenen.. ach Brigitta toch…

We zijn onlangs  nog naar K&G geweest om door te geven wanneer Ilah’s eerste dag opvang zou zijn (19 mei) en alles bleek in orde. Nu ja, Nicky’s vader was overleden en ze had haar onthaal even op non-actief gezet. Even? Ongeveer een dikke maand maar blijkbaar was dat normaal?

Gisteren kregen we dan opnieuw het fijne nieuws: Ook deze onthaalmoeder stopt ermee. Alléé vooruit.. nog 2 maanden te gaan en voorlopig hebben we niemand om Ilah op te vangen. Wat doe je dan in zo’n geval? Behoorlijk ‘pissed’ bellen naar K&G in het geval van Jurgen en vragen hoe dat nu allemaal zit. Maar meneer, we hebben al een oplossing voor u hoor: een onthaalmoeder in Moorsel (ong. 6km buiten Aalst).
Moet ik zeggen dat Jurgen daar absoluut niet mee akkoord was en dat ook duidelijk laten weten heeft? Dat we niet te kiezen hebben tot daar aan toe, maar ze moeten toch een beetje redelijk blijven.  Tegen woensdag zouden we meer moeten weten…

Voorlopig zitten we dus zonder opvang voor Ilah, nochthans een mooie lieve brave kleine meid..

Wordt vervolgd?
Ongetwijfeld..

Posted by: Mama Beer | 03-14-2008 | 02:03 PM
Posted in: mama beer | Comments (0)

magisch beertje

Mama heeft ervoor gezorgd dat papa in april nog eens een dagje tussen de Magic-kaarten zit, hierbij alvast een geluksbrengertje!!

magicbear.jpg

Posted by: Mama Beer | 03-11-2008 | 03:03 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

4!!

Vandaag ben ik 4 maandjes geworden!

Mama is met mij naar de cocinella geweest en heeft er enkele toffe dingetjes gekocht. Mama en papa vermoeden dat m’n eerste tandjes aan het ambeteren zijn en daarom is er een bijtringetje in huis gehaald. Ik heb er al ferm op geknabbeld hoor!

Vanavond staat er ook nog een stukje cake op het programma…
Vorige week was oma Nicole jarig en vandaag is opa Roger ook jarig.. hiep hiep hoera!!

Posted by: Mama Beer | 03-11-2008 | 02:03 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

« Previous Entries  


View My Stats