Lichtje in donkere dagen..

Iets meer dan een week geleden hadden we een uitnodiging gekregen van meneer pastoor. Gisteren, zondag mochten we naar de Lichtmis met onze kleine kapoen om ons aandenken aan haar doopsel op te halen, een zegening te ontvangen en nadien nog lekker pannekoekjes met warme chocomelk te nuttigen.

Alle kindjes waren superbraaf vond meneer de pastoor want ze hadden allerlei knuffels en boekjes voorzien voor de kindjes die met zichzelf geen blijf zouden weten, maar uiteindelijk duurde het nog tot zowat de laatste 10 minuutjes voor het eerste kindje de stap durfde te zetten. Onze diaken kende Ilah duidelijk nog, maar vermits zij één van zijn eerste doopsels was is dat niet zo moeilijk. Hij vond dat ze al een flink grote juffrouw was geworden die al zo ferm kon rondstappen, en gelijk heeft hij.

Ook Ilah was haar braafste zelve.. mooi op mama’s schoot, meewiegen op de muziek en als het even mocht zelfs meezingen. Ze is een flinke meid geweest en nadien mocht ze uitgebreid proeven van de pannekoekjes.
Dat het in deze mis duidelijk leuker was dan de dag voordien was aan ons drietjes wel te merken.. Hoewel Ilah ook dan heel braaf is geweest. Alleen op enkele stille momentjes kon je haar wel eens horen, maar geen klagen hoor.

We hebben ons nadien door de snijdende kou naar huis gehaast.. daar lag toch nog lekker veel meer speelgoed te wachten, en een lekker groentepapje.

De ene dag een lichtje van troost, de volgende dag een lichtje van leven..

Posted by: Mama Beer | 02-02-2009 | 06:02 PM
Posted in: mama beer | Comments (0)

 


View My Stats