Ilah met kroontje

ilahjarig.jpg

Posted by: Mama Beer | 12-02-2008 | 11:12 AM
Posted in: Kleine beer | Comments (1)

iedereen ziek!

We zijn een dikke week buiten strijd geweest, zondag na Senne’s doop had ik een slaapdagje. Mama dacht eerst dat ik m’n slaap van de dag voordien aan het inhalen was, maar maandagochtend was duidelijk dat ik ziekjes was.
Of zoals in de “Grote m’neer Cactus show”: De tweede ronde, de twééde ronde!
Niet alleen ik moest naar de dokter, mama ook. Die kreeg meteen te horen dat ze zeker pas donderdag terug mocht gaan werken: Keelontsteking vanjewelste.
Net zoals ik: infectie van de luchtwegen en dus nog steeds m’n siroopje blijven nemen en nu ook aerosollen erbij.
Andere zieken deze week:
papa: eigenlijk vorige week ziek, maar deze week ook nog steeds een beetje.
meetje: net een week terug na haar lange vakantie in Italië, nu een weekje thuis met zware keelontsteking.
peetje: op en af ziekjes maar toch.
oma: keelontsteking, waarschijnlijk van ons overgekregen.
andere oma: ook al van vorige week ziek, maar nog steeds aan de sukkel zoals papa, ook infectie van de luchtwegen oftewel bronchitis zelfs.

En niet te vergeten, de wachtrijen bij de dokter die allemaal gezellig zitten te snotteren en te hoesten, en de collega’s op het werk die het één voor één laten afweten.

Mama heeft uiteindelijk nog 2 dagen verlof genomen omdat ik nog niet terug naar onthaal kon. We wilden de andere kindjes niet ziek maken. Mama kon zo ook nog een beetje bekomen, maar vrijdag ben ik dan toch naar oma en opa gaan logeren. Mama was nog moe en wilde graag een beetje rust terwijl ik lekker actief begon te doen. Ik kroop de hele tijd rond, wilde alles onderzoeken en zat geen minuut stil (buiten m’n dutjes) en mama kreeg niet de kans om eens 5 minuutjes in de zetel te zitten om te rusten.
Ik ben heel braaf geweest bij oma en opa en morgen mag ik terug naar Magda. Ik hoest soms nog eens maar voor de rest alles ok. Ik heb ook wat koortsblaasjes rond m’n lipjes maar met een zacht zalfje zijn ze al op weg te genezen. Het is echt niet meer aan te zien dat ik zo ziekjes ben geweest.

pict6300.JPG

In badje zodat we morgen fris naar Magda kunnen gaan..

Posted by: Mama Beer | 10-05-2008 | 11:10 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

op de beentjes…

pict6218.JPG

Posted by: Mama Beer | 08-25-2008 | 10:08 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

kiwi

Gisterenavond heb ik zowaar een hele kiwi binnengespeeld.
Lekker, lekker wist ik al van m’n fruitpapjes.
Het was eigenlijk papa’s dessertje na het avondeten.
Had me maar niet moeten laten proeven.

Ach, er zitten veel vitamientjes in, zei papa.
Of ze het geweten hebben vandaag.. ‘k heb geen zittend gat.
Staan is zoveel leuker.

kiwi.jpg

Posted by: Mama Beer | 08-24-2008 | 10:08 AM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

Meetje

Vanmiddag is meetje aangekomen voor een dagje Ilah. We hebben een wandeling gemaakt (een stukje wandelzoektocht van het werk) en we zijn nadien nog een pannenkoekje gaan eten.

Ik heb nog met meetje gespeeld in de zetel, en laten zien hoe mooi ik me al kan rechttrekken en op m’n voetjes kan staan, maar toen werd ik uiteindelijk moe en na een propere pamper en dada-gezwaai is meetje terug naar Tongeren vertrokken.

Ik vond het leuk dat ze met me gewandeld heeft en ik heb ook in haar vingertjes gebeten want ze had mooie nagellak op. Ze vond dat ik al een grote meid was! 😀
Het was heel leuk en ze mag snel nog eens langskomen..

pict6168.JPG

Posted by: Mama Beer | 08-15-2008 | 07:08 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

Jarige papa!

Vandaag is papa jarig en daarom hebben mama en ik gisterenavond nog een kadootje geknutseld.

Ik mocht op de grote stoel zitten en mama zette de verfjes klaar.. en even later hadden we een mooi kunstwerkje helemaal van mijn hand. 😉
Mama had namelijk een mooie tekening van de teletubbies geprint (mijn lievelingsprogramma) en ik heb die met m’n handjes gekleurd. Mama moest wel elke keer m’n handjes afkuisen, maar al bij al viel het mee, alleen enkele veegjes op m’n gezicht en op m’n bodieken.

Papa was heel blij en mama moest het meteen op de koelkast hangen, zodat hij het altijd kon zien.

Fijne verjaardag, papa!

Posted by: Mama Beer | 08-14-2008 | 10:08 AM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

vakantie voorbij..

3 weken ben ik thuis geweest bij mama en papa.. het was even wennen maar ik heb ze ferm beziggehouden. 🙂
Ze hebben veel met me gespeeld en tussendoor hebben ze wat klusjes in huis gedaan, ik zat ook net in m’n 8,5maanden-sprongetje en dat hebben ze geweten. Ik wilde altijd iemand in de buurt of ik moest toch altijd iemand kunnen zien. Soms was ik niet tevreden met papa maar moest ik echt mama hebben en dus zette ik het wel eens op een huiltje. Maar mama was er bijna altijd, behalve die ene keer toen ze met oma naar de kapper was, toen was papa ook wel goed genoeg.

Ik wilde ook geen dutjes meer doen, laat staan m’n uitgebreid namiddagslaapje. Nee, ik was nog liever ambetant en lastig en daardoor is het vaak gebeurd dat ik pardoes! in slaap viel. Zo heb ik dik 3 uurtjes op mama’s schoot gelegen, en ook een avondje bij papa of gewoon in de zetel met Teigetje.
Ik wilde ook niet altijd m’n papjes goed opeten en dat vond mama niet leuk want ze maakt altijd lekkere groentepapjes en nu moest ze soms meer dan de helft weggooien. Fruitpapjes werden meestal wel vlot gegeten, maar als ik het niet zou opeten, dan papa wel.
Intussen heb ik in die 3 weken veel bijgeleerd: ik zit dikwijls met m’n duimpjes te prutsen en probeer tussen duim en wijsvinger kleine dingetjes op te rapen, ik trek me ook vlot op m’n beentjes in m’n park en wandel zo de rand rond, zijdelings. Ik eet al eens graag een stukje bruin/grijs brood of pistoleeke, en ook een sliertje pasta kan me bezighouden. Mama pureert m’n papjes niet meer, ze plet ze zodat er nog kleine brokjes inzitten. Dan moet ik goed knabbelen om alles binnen te werken en zonder tandjes is dat nog heel moeilijk, maar het lukt wel.
Ik doe heel graag “dada” naar iedereen, vooral naar andere kindjes en diertjes, maar ook naar mama en papa als ze me ‘s morgens bij Magda brengen. Ik zwaai dan heftig met m’n armpje en sinds enkele dagen probeer ik ook dah te zeggen.
Ik kan ook al flink mama(mamama) zeggen en baba(bababa), maar ook Peh (pooh) en heel soms enthousiast jah. Ik brabbel graag en bestudeer alles tot in de puntjes.
Op m’n poep zitten is voorbijgestreeft, recht op de beentjes zie je nóg meer!

Gisteren mocht ik dus terug naar Magda en m’n vriendjes en dat was leuk. Toen Levi wakker was en bij ons naar de Teletubbies kwam kijken moest hij van de rest niet weten, alleen van mij. Nog altijd grote liefde dus, ondanks die 3 weken.. 😉
Ik had weer flink gegeten maar toch heb ik me eens laten horen. Als ze niet snel genoeg m’n weggegooid speelgoed oprapen en teruggeven protesteer ik. Mama heeft gezegd dat ik moet leren geduld hebben, maar ik gooi zo graag alles weg, opnieuw en opnieuw.
Ik krijg ook te horen wanneer ik iets niet in m’n mondje mag steken, zoals de afstandsbediening van de tv. Ik test graag en daarom steek ik dat altijd express nog eens in m’n mondje. Maar mama en papa zijn dan zo serieus dat ik het maar laat, ik ‘zap’ dan wel een beetje. Volgende keer meer geluk? 😀

Eigenlijk ben ik een grote deugniet, maar dan haal ik m’n mooiste en grootste lachemondje boven en is alles weer vergeven en vergeten.

ilah.jpg

Posted by: Mama Beer | 08-05-2008 | 04:08 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

Planckendael

Gisteren zijn we gezellig naar Planckendael geweest. Het was nog eens vroeg opstaan voor ons allen, maar zo hebben we wat langer kunnen genieten van de vele diertjes..

Ik ben heel braaf geweest, heb weer nieuwe dingen geleerd en ben onderweg in slaap gevallen. Het was ook behoorlijk warm en mama heeft halfweg de dag andere kleertjes moeten geven, m’n kleedje was zowaar doorweekt (en niet van de pipi). Ik vond het heel leuk en wil zeker nog eens teruggaan!
Volgend jaar misschien? 🙂
Oma was deze week ook bij ons thuis en die moest natuurlijk mee.. papa heeft onderweg naar Planckendael een mooie foto gemaakt op de boot.

Morgen nog een laatste dag bij mama en papa (oma gaat namiddag naar huis) en maandag mag ik terug naar Magda en m’n vriendjes. Dat gaat raar zijn zo na 3 weken dikke verwennerij thuis. Ik zal het met ietsje minder moeten doen maar nu ik mezelve kan optrekken en in m’n parkje lekker lang op m’n beentjes kan staan zal Magda zeker weten wat doen.. 😉

pict6035.JPG
oma, mama en ik!

Posted by: Mama Beer | 07-31-2008 | 09:07 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (0)

eendjes

mosaic9446736.jpg

2 jaar nadat mama en papa hier fotootjes trokken voor hun trouwalbum, zit ik lekker leuk eendjes (en bootjes) te vangen..
-Pinocchio-eendjeskraam op de Grote markt-

Posted by: Mama Beer | 07-13-2008 | 11:07 PM
Posted in: Kleine beer | Comments (1)

triestjes

Eigenlijk was het de voorbije tijd allemaal een beetje triestjes… ik heb geprobeerd om altijd het zonnetje in huis te zijn, maar ik ben dan ook nog te klein om alles te verstaan.

Posted by: Mama Beer | 07-10-2008 | 09:07 AM
Posted in: Kleine beer | Comments (1)

« Previous Entries  


View My Stats