nachtrust

Je krijgt altijd de raad om voor je bevalling goed te rusten en te genieten van je nachtrust want eens Kleine Beer er is is er geen sprake meer van rust. Welke nachtrust vraag ik me dan af, bedoel je de lichte slaap tussen de plasbeurten door?
Vannacht was weer een sterk staaltje van hoe ik het liever niet heb… 🙁

Tijdens ‘De Slimste mens ter wereld’ werd m’n buikje nog eens goed ingesmeerd (het is nu meer dan ooit nodig wegens toch nog striemvorming) en m’n voetjes gemasseerd en even later lag ik doodmoe in m’n bedje terwijl Jurgen nog even op de pc bezig was.
Lang heeft m’n slaap niet geduurd, iets na enen werd ik wakker wegens hoogdringend plassen. De kine heeft ons indertijd wel aangemaand om onze spiertjes te gebruiken, maar ook die zijn beperkt inzetbaar. 😉
Klaarwakker kruip je 10 minuten later terug in je bedje en probeer je de slaap te vinden. Tussendoor word je nog eens halvelings wakker telkens je van kant veranderd (inclusief knie- en buikkussens). Tegenwoordig is dat een hele opgave en systeem om je simpelweg eens van je linker- naar je rechterzij te verplaatsen.
Rond 3 uur werd ik opnieuw wakker, ik had wat raar gedroomd en had bovendien een zure keel. Zuuroprispingen dus, midden in m’n slaap.. en bovendien wat buikkrampen bij het rechtstaan. Misschien hadden we beter geen pannekoekjes meer gegeten, maar ik had er zo’n zin in dat ik toch heel de nacht van zou hebben gedroomd.
Weer naar beneden om een glaasje melk, en meteen ook maar een plasje doen.
Jurgen had intussen heel wat te vertellen want die lag te brabbelen in zijn slaap en zodra ik hem vroeg nog eens te herhalen wat hij zei viel hij stil.. 🙂
Veel te moe om er zelfs eens mee te lachen ben ik terug in slaap gevallen, wat verbazend vlot ging om zo’n 2 uur later weer met een volle blaas naar beneden te strompelen.. nachtrust?

Vanmorgen hoorde ik heel in de verte een wekkerradio, k’heb me nog eens diep onder m’n deken weggestoken. Veel te vroeg en nog veel te donker om al op te staan, toch?
Zij die me kunnen zeggen waar ik dus tegenwoordig de nodige nachtrust kan vinden mogen het altijd laten weten..

Posted by: Mama Beer | 10-09-2007 | 10:10 AM
Posted in: mama beer

1 Comment »

  1. Kleine beer bereidt jullie al voor op het gebrek aan nachtrust na de bevalling 🙂

    Comment by Nele — October 9, 2007 @ 11:02 pm

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats