Emma en Noah populairste voornamen

Het Nieuwsblad 17/08/07

Emma en Noah waren ook vorig jaar de meest populaire voornamen in ons land. In Vlaanderen blijven Emma en Milan het populairst, in Wallonië Léa en Noah en in Brussel gaat de eer naar Lina en Mohamed.

Bij meisjes blijft Emma in ons land de voornaam die in 2006 het vaakst aan pasgeborenen gegeven werd . Daarna volgen respectievelijk Marie, Laura, Julie en Louise. Sarah verdwijnt dit jaar dus uit de top 5. Dit jaar zijn er er negen nieuwkomers in de top-100 : Maya op 73 is de hoogste nieuwkomer, gevolgd door Maud, Dina, Eloïse, Mila, Lilou, Julia, Bo en Marthe.

Bij de jongens is Noah weer nummer één en ziet de top-5 er identiek uit als vorig jaar. Hugo maakt zijn comeback in de top-10. Er zijn negen nieuwe namen in de top-100 dit jaar. Yanis is de hoogste nieuwkomer (67ste plaats), gevolgd door Keano, Hamza, Stan, Amine, Emile, Ferre, Mats en Ryan.

Bijzondere namen ontbreken ook dit jaar niet. Bij de jongens zien we onder meer: Bahrein, Bonaventure, Bru, Caesar en Poen. Anderen luisteren naar Rembrandt of Rolex.

Bij de meisjes klinken er opvallende namen zoals Edelweiss en Mona-Lisa. Ook gaven enkele ouders hun dochters de naam Testimony, Urbanie, Vitaline of Zoen mee.

naakt.jpg

Posted by: Mama Beer | 08-17-2007 | 02:08 PM
Posted in: mama beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats