19 weken (babyvet)

Sta je in profiel voor de spiegel, dan zie je heel duidelijk de veranderingen aan je lichaam. Je taille is verdwenen, maar ook je zelfbeeld is veranderd. Voel je je niet meer zo aantrekkelijk, praat er dan over met je partner. Zeg elkaar wat je voelt bij het idee om mama of papa te worden.
Seksueel contact kan in de meeste gevallen gedurende de hele zwangerschap. Je kan er even intens van genieten als vroeger en het schaadt je kindje zeker niet. De samentrekkingen van de baarmoeder tijdens het orgasme zijn niet gevaarlijk, integendeel: ze bereiden de baarmoeder voor op de bevalling.
Maak je ook geen zorgen over infecties: de baarmoederhals is afgesloten met een taaie slijmprop die alle bacteriën tegenhoudt. De baby zelf zit in een stevige vruchtzak, die bestand is tegen heel grote druk.
Geniet gewoon van elkaars gezelschap en zoek naar dingen die jullie allebei leuk vinden.

Kleine Beer gaat nu minder snel groeien. Hij zal nog wel zwaarder worden, maar op dit moment ontwikkelen zich vooral zijn afweersystemen:
Rond de zenuwen in zijn ruggengraat vormt zich een omhulsel om beschadigingen tegen te gaan.
Er ontstaat een primitief immuunsysteem als bescherming tegen infecties.
Speciaal vetweefsel helpt je baby voortaan om lichaamswarmte te produceren. Dit ‘bruin vet’ zet zich af rond de nek, aan de borst en aan het kruis. Dit blijft zo tot aan het eind van de zwangerschap.
Je baby meet nu ongeveer 21 cm en weegt 230 g.

Posted by: Mama Beer | 06-27-2007 | 10:06 AM
Posted in: Kleine beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats