18 weken (gekke bekken)

Je hart werkt nu dubbel zo hard als voordien. Het moet immers voldoende bloed rondpompen om al je vitale organen van bloed te voorzien. Bijvoorbeeld je baarmoeder en je huid hebben twee keer zo veel bloed nodig als vroeger en je nieren 25% meer.
Je baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een meloen en je bent al een aantal kilo’s aangekomen. Neemt je gewicht echter te snel toe, dan worden je zwangerschap en bevalling moeilijker. Bovendien is het ook een hele opdracht om die extra kilo’s er later af te krijgen. Je moet niet op dieet gaan, maar je moet wel evenwichtig eten. Eet zeker niet voor twee.
Om gezond te blijven en niet te veel bijkomend gewicht te krijgen, mag je blijven sporten. Hou er wel rekening mee dat je lichaam nu meer zuurstof nodig heeft. Je zal sneller moe zijn dan vóór je zwangerschap. Hou daar rekening mee en pas zo nodig je programma aan.

Kleine beer kan voortaan zijn voorhoofd fronsen en grimassen maken. Zijn wenkbrauwen, wimpers en hoofdhaar groeien en krijgen kleur.
Je baby’s oren staan iets van zijn hoofdje af, zijn ogen staan recht naar voren en ver uiteen. Het netvlies op de ogen begint nu gevoelig te worden voor licht, maar de oogleden blijven nog even dicht.
Je baby slikt het vruchtwater in en plast het ook weer uit. Hij ‘ademt’ het in. De ‘echte’ zuurstof krijgt hij tot bij de geboorte via de placenta.

 maand18.jpg

Posted by: Mama Beer | 06-20-2007 | 09:06 AM
Posted in: Kleine beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats