doopviering

Op zaterdag 27 september stond er opnieuw een doop op het programma van de familie S. want ook Senne zou dit ritueel mogen meemaken.
Het was nog een van de laatste mooie herfstdagen en na een korte viering werden we ook bij Senne thuis verwacht.
Ilah vond het allemaal wel interessant, ze liet zich dan ook horen in de kerk en Senne, braaf vooraan bij de priester vond het wel leuk om met haar te converseren. Het was wel frisjes in de kerk, niet zoals bij Ilah in de winterkerk (een afgesloten, verwarmde ruimte) maar open en bloot (bij wijze van spreken) en net niet in de tocht van de portiekdeuren.
Het duurde allemaal niet lang, werd nogal afgehaspeld, maar een doop is een doop. Wij krijgen tenminste nog een herinnering aan Ilah’s doop na de vrij bij te wonen lichtmis begin volgend jaar, intussen hangt haar naamplaatje mooi in de kerk. Senne’s foto hangt aan een plakaat in de kerk.
De ene kerk is duidelijk de andere niet.

Thuis mocht Ilah nog even van Senne’s kamertje genieten en wie denkt dat haar kamertje overdreven ‘pooh’ is, bij Senne kan je er helemaal niet naast kijken, maar mama is dan ook een verwoed verzamelaar.

pict6284.JPG

Papa Olivier houdt Senne boven de Doopvont, mama Sara kijkt toe samen met meter en peter.

Posted by: Mama Beer | 10-05-2008 | 10:10 PM
Posted in: mama beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats