vakantie voorbij..

3 weken ben ik thuis geweest bij mama en papa.. het was even wennen maar ik heb ze ferm beziggehouden. ๐Ÿ™‚
Ze hebben veel met me gespeeld en tussendoor hebben ze wat klusjes in huis gedaan, ik zat ook net in m’n 8,5maanden-sprongetje en dat hebben ze geweten. Ik wilde altijd iemand in de buurt of ik moest toch altijd iemand kunnen zien. Soms was ik niet tevreden met papa maar moest ik echt mama hebben en dus zette ik het wel eens op een huiltje. Maar mama was er bijna altijd, behalve die ene keer toen ze met oma naar de kapper was, toen was papa ook wel goed genoeg.

Ik wilde ook geen dutjes meer doen, laat staan m’n uitgebreid namiddagslaapje. Nee, ik was nog liever ambetant en lastig en daardoor is het vaak gebeurd dat ik pardoes! in slaap viel. Zo heb ik dik 3 uurtjes op mama’s schoot gelegen, en ook een avondje bij papa of gewoon in de zetel met Teigetje.
Ik wilde ook niet altijd m’n papjes goed opeten en dat vond mama niet leuk want ze maakt altijd lekkere groentepapjes en nu moest ze soms meer dan de helft weggooien. Fruitpapjes werden meestal wel vlot gegeten, maar als ik het niet zou opeten, dan papa wel.
Intussen heb ik in die 3 weken veel bijgeleerd: ik zit dikwijls met m’n duimpjes te prutsen en probeer tussen duim en wijsvinger kleine dingetjes op te rapen, ik trek me ook vlot op m’n beentjes in m’n park en wandel zo de rand rond, zijdelings. Ik eet al eens graag een stukje bruin/grijs brood of pistoleeke, en ook een sliertje pasta kan me bezighouden. Mama pureert m’n papjes niet meer, ze plet ze zodat er nog kleine brokjes inzitten. Dan moet ik goed knabbelen om alles binnen te werken en zonder tandjes is dat nog heel moeilijk, maar het lukt wel.
Ik doe heel graag “dada” naar iedereen, vooral naar andere kindjes en diertjes, maar ook naar mama en papa als ze me ‘s morgens bij Magda brengen. Ik zwaai dan heftig met m’n armpje en sinds enkele dagen probeer ik ook dah te zeggen.
Ik kan ook al flink mama(mamama) zeggen en baba(bababa), maar ook Peh (pooh) en heel soms enthousiast jah. Ik brabbel graag en bestudeer alles tot in de puntjes.
Op m’n poep zitten is voorbijgestreeft, recht op de beentjes zie je nรณg meer!

Gisteren mocht ik dus terug naar Magda en m’n vriendjes en dat was leuk. Toen Levi wakker was en bij ons naar de Teletubbies kwam kijken moest hij van de rest niet weten, alleen van mij. Nog altijd grote liefde dus, ondanks die 3 weken.. ๐Ÿ˜‰
Ik had weer flink gegeten maar toch heb ik me eens laten horen. Als ze niet snel genoeg m’n weggegooid speelgoed oprapen en teruggeven protesteer ik. Mama heeft gezegd dat ik moet leren geduld hebben, maar ik gooi zo graag alles weg, opnieuw en opnieuw.
Ik krijg ook te horen wanneer ik iets niet in m’n mondje mag steken, zoals de afstandsbediening van de tv. Ik test graag en daarom steek ik dat altijd express nog eens in m’n mondje. Maar mama en papa zijn dan zo serieus dat ik het maar laat, ik ‘zap’ dan wel een beetje. Volgende keer meer geluk? ๐Ÿ˜€

Eigenlijk ben ik een grote deugniet, maar dan haal ik m’n mooiste en grootste lachemondje boven en is alles weer vergeven en vergeten.

ilah.jpg

Posted by: Mama Beer | 08-05-2008 | 04:08 PM
Posted in: Kleine beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats