grote meid

Vrijdag bij dr Rummens bleek alweer dat we een flinke kleine meid hebben.. Ilah is inmiddels 6,2 kilootjes zwaar en 63 cm groot. Groeien als kool zeggen ze dan.
Hoe het allemaal ging? Goed hé.. veel hebben we niet te vertellen. Ze heeft veel bijgeleerd de voorbije maand en haar papjes vlotten goed. Ze komt nog niet aan de voorgeschreven hoeveelheid (die oma nog steeds veel vindt: 150 gr) maar afhankelijk van het papje gaat het heel vlot tot iets minder vlot binnen. Ze heeft al wat smaakjes geprobeerd en buiten de worteltjes is vooral witloof-peer haar favoriet.
Ze maakt vele leuke en grappige geluidjes en gaat alle hoekjes en kantjes van haar stembanden af. Met haar lipjes maakt ze graag pruttelgeluidjes en haar tongetje maakt de raarste capriolen.

Haar mooie haartjes vallen langzaam maar zeker uit maar de nieuwe haartjes zijn ook al volop aan het meegroeien. Het prikje voor hersenvliesontsteking was snel vergeten en van de dokter mogen we ook met fruitpapjes beginnen. Hoeft zelfs niet eens de kwartjes van K&G te zijn, we moeten zelf maar zien hoeveel ze binnen neemt. Vanaf haar 6 maandjes mag ze ook vlezeke of visje in haar groentepapje hebben en volgens haar curves zit ze nog perfect op schema. Voorlopig gaan we nog verder met de Aptamil HA2 melk tot 6 maanden en dan zullen we wel zien..

Ik heb haar deze week ook definitief uit de Stokke draagmand gehaald. Ze is sterk genoeg om mooi (half) recht te zitten in haar zitje. Veel interessanter vindt Ilah want zo kan ze veel meer rondkijken en alles goed zien. Ze is dan ook een curieuzeneuze meid en zal, integenstelling tot in de draagmand, niet snel in slaap vallen. Ze moet al echt moe zijn om uiteindelijk toch de oogjes dicht te doen. Dan zet mama de zit wat achterover zodat ze toch nog makkelijk ligt.
Vandaag zijn we een mutsje gaan kopen want nu ze zo mooi in haar zitje past is het best haar hoofdje en oortjes een beetje te bedekken. Het is een tof mutsje met een klepje vooraan, perfect om haar oogjes te beschermen tegen de lentezon want net zoals de papa heeft ze het niet zo voor zonlicht in haar oogjes. (een fotootje volgt nog!)

Ze heeft ook weer 2 leuke tshirtjes gekregen van oma en opa en opa heeft ze zelfs gekozen! Ze zijn voor deze zomer en zijn eens niet roze maar geel-rood. Bijpassend broekje zou nog volgen naar het schijnt.

We hebben vandaag van een aantal mensen mogen horen dat het een “felleke” is, en lachjes mogen ook niet ontbreken. Mutsjes passen deed ze graag tot groot plezier van de winkelmadam en thuis gekomen heeft ze met een grote glimlach haar eerste fruitpapje binnengespeeld (half betterfood-start koekje en kwart appelsiensap). Morgen doen we er meteen appeltje bij, ik denk dat ze er heel snel mee weg zal zijn.

Als alles een beetje meezit gaan we volgende week nog eens langs bij de collega’s.
Ja, mama zijn is heel tof, maar ik mis het werk toch ook wel.
Nog een maandje…

pict5527.JPG

Posted by: Mama Beer | 04-19-2008 | 08:04 PM
Posted in: mama beer

No Comments »

No comments yet.

Comments RSS TrackBack URI

 

Leave a comment


View My Stats